Omgeving en Klimaat

Omgeving en Klimaat

De omgeving

Kenmerkend voor de omgeving is het groene GLOOIENDE LANDSCHAP met hier en daar een boerderij, de vergezichten, de zonnebloemvelden, de bossen, rivieren duiventorens (pigeoniers) en kastelen.

Comberouger
Uitzicht vanuit het huis La Lune
Vide grenier
Gezellige markt
Knoflook
Gezellig eten
Zwarte vlinder
Zonnebloemen
Wandelen met de hond
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

De streek kenmerkt zich door oude vestingstadjes (bastides).  Montauban (30 km) en Toulouse (55km) zijn mooie steden en eveneens een bezoek waard.

Er is hier (nog) weinig (massa)toerisme, toch u heeft hier veel mogelijkheden om te genieten. Zo kunt u hier voor een gering bedrag een werkelijk overvloedige maaltijd genieten (vaak 3 gangen incl wijn en koffie). daarnaast  worden in het zomerseizoen door de plaatselijke middenstand veel streekgebonden activiteiten georganiseerd.

Dit zijn o.a. brocantes, vide-greniers, diverse soorten markten en gezellige EET- EN WIJNFEESTEN (marché- gourmant en fête du vin).

Voorts is het “feest van het knoflook” beroemd in de wijde omgeving.

Op resp. 5 en 9 km van la Lune zijn twee recreatiemeren met strand en zwembad.

Op 5 minuten rijden van la Lune liggen twee caves: “Coöperative de St Sardos” en “la Tucayne”. “la Tucayne” is daarentegen een kleine doch zelfstandige producteur. De eigenaar maakt bovendien zijn wijn op biologische wijze. Het organiseren van een “degustation” (wijnproeverij) inclusief een leerzame rondleiding behoort daar tot de mogelijkheden.

 

Het klimaat

Wij hebben de indruk dat het hier een soort ’microklimaat’ is

Over het algemeen heerst hier een aangenaam klimaat. De depressies afkomstig vanuit het westen passeren meestal ten noorden van La lune. Voorts beginnen de nachtvorsten vaak medio december. In januari hebben we soms wat sneeuw. Toch kan het voorkomen dat we oliebollen in een HEERLIJK zonnetje bij lentetemperaturen.

In de periode april t/m oktober is het hier over het algemeen heerlijk weer. Veel ZON en af en toe een verkwikkende regen- of onweersbui.
De streek staat bekend om de vele zonne-uren per dag en de prachtige heldere onbewolkte sterrenhemel ’s nachts.