La Lune

“La Lune” is gebouwd in 1821 in de stijl van de ’Lomagne’ en diende als huisvesting en bedrijf van de familie Tauziat, een eenvoudig boerengezin.
De bouwwijze is traditioneel d.w.z. i.p.v. ’briques’ (kalksteen) is ’terre’ gebruikt, bouwstenen vervaardigd van gele klei (leem) vermengd met de koeienmest die men liet drogen in de zon. De leem zorgde ervoor dat de boerderij in de zomer relatief koel en in de winter relatief warm bleef. Twee grote open haarden (cheminees) zorgden voor de verwarming, aangevuld met de warmte van het vee in de stal pal naast het leefgedeelte, nu de zit/eetkamer.

Tot 1970 hebben families uit Comberouger op “La lune” gewoond. Daarna werd het het tweede huis van Fransen uit Parijs, die op hun beurt op de begane grond de nodige aanpassingen aangebracht hebben. Zo werd de stal een kamer en werd “La lune” uitgebreid met een keuken, een slaapkamer en een badkamer. In 1990 werd “La lune” gekocht door een Engelse familie. Zij hebben op de (voormalige) duivenzolder 3 slaapkamers gecreëerd en een kleine badkamer.

In 2001 zijn wij de trotse bezitters geworden van “La lune” en hebben wij – deels met behulp van een aannemer, deels op eigen kracht – “La lune” gemaakt tot een woning waar we ons ’happy’ voelen: ruim, karakteristiek, comfortabel, ’warm’ en gezellig. Enfin, oordeelt u zelf maar.

[cml_media_alt id='447']fam tauziat[/cml_media_alt]