Voorstellen

 

Wie zijn wij.

Allereerst willen wij ons voorstellen. Wij zijn Willem en Plonie Smit, we zijn geboren en getogen in de kop van Noord Holland, en hebben zo’n 30 jaar op de Veluwe gewoond. Willem werkte bij Defensie en Plonie was apothekersassistente.

In de zomervakanties gingen we eigenlijk altijd met de kinderen kamperen in Frankrijk. Mede hierdoor zijn we verliefd geworden op het franse ’joie de vivre’. Willem kon op 55-jarige leeftijd stoppen met werken. Intussen waren vrienden van ons naar “La Douce France” geëmigreerd. Hierdoor werd de verleiding wel erg groot om ook die stap te zetten. Daarom gaan zoeken naar een leuk huis.

Onze zoektocht

Wij hebben wij ons gericht op de Midi-Pyrenees. Aangenaam klimaat en gunstig gelegen t.o.v. de Pyreneeën, Middelandse Zee en de Atlantische Oceaan.  In augustus 2001 hebben wij in de Tarn-et-Garonne, bij het dorpje Comberouger, ons huis gevonden. Een rustieke boerderij, gebouwd in de stijl van de streek, de Lomagne, op twee hectare grond.

Alhoewel ’bien renovée’ hebben we heel wat uurtjes klussen achter de rug. Ook de aannemer moest eraan te pas komen, want een huis zonder centrale verwarming is zeker in de winter niet comfortabel. Door alle gezamenlijke inspanningen hebben we La lune nu echt naar onze eigen smaak en zin kunnen inrichten! 

De gite

Omdat het huis zo groot is en we maar met z’n tweetjes’ zijn is het idee ontstaan om een gite  te starten. Door middel van het plaatsen van een aantal deuren hebben we ons huis in  tweeën gedeeld. Mede hierdoor zijn twee aparte woningen ontstaan, een kleine voor onszelf en een grote woning met  aparte ingang voor de gasten met een eetkamer, een volwaardige keuken en 3 slaapkamers. 

Vervolgens hebben wij in 2007 wij  een zwembad laten aanleggen met verwarming en de waterbehandeling op zout). Vervolgens natuurlijk de speeltoestellen zoals schommel, een zandbak en  trampoline .

Safaritent

In 2015 hebben wij onze  (logeer)faciliteiten uitgebreid en een grote luxe ingerichte safari/lodgetent geplaatst. Plonie heeft hem gezellig ingericht en hij staat op een leuke plek uit tegen de bosrand,  met een maximum aan privacy en een mooi uitzicht op onze tuin.

We zijn gek op tuinieren, we hebben een echte groententuin, veel bloemenborders en fruitbomen. We maken onze eigen jam en andere heerlijkheden uit de opbrengst van de tuin (b.v. relish en chutney van die heerlijke zongerijpte tomaten). Plonie’s hobby is boetseren. Omdat er gedurende de zomer meer dan genoeg te doen is houdt ze zich daar voornamelijk in de winter veel mee bezig. Met veel plezier willen we ook u laten genieten van de mooie natuur, de stilte en het goede franse leven!